img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-12-2023 13:05

Kerstconcert Mannenkoor St.Caecilia Linne

Linne - 12 december 2023 -  Traditiegetrouw houdt Mannenkoor St.Caecilia Linne vlak voor Kerstmis het kerstconcert in de Sint-Martinuskerk van Linne. Een concert dat jaarlijks druk wordt bezocht door muziekliefhebbers uit Midden-Limburg. Dit jaar vindt dit concert plaats op zaterdagavond 16 december. Kerstmis is het feest van licht en vrede. En vooral dat laatste woord wil het mannenkoor dit jaar extra kracht bijzetten. Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis.

img

Thema vrede

Bij Kerstmis wordt door velen gedacht aan een gezelligheidsfeest, eten en drinken met familie en vrienden in een sfeervol ingericht huis. Niets mis mee natuurlijk, maar Kerstmis heeft een diepere betekenis: het is het feest van licht en vrede. En vooral dat laatste woord wil het mannenkoor dit jaar extra kracht bijzetten.

Het kerstconcert bestaat dit jaar feitelijk uit twee delen. In het eerste deel zal het thema vrede de boventoon voeren. Het mannenkoor realiseert zich dat het door het zingen van de speciaal uitgezochte werken geen grote draai zal geven aan de toestand in de wereld, maar wil wel benadrukken dat vrede geen vanzelfsprekendheid is en om die reden moet worden gekoesterd. 

Kerstwerken

Nagenoeg naadloos zal het concert overvloeien naar traditionele kerstwerken, die sowieso al vaak in het teken van vrede zijn geschreven. Bezoekers aan dit kerstconcert zullen in de stemming worden gebracht met veelal herkenbare werken, ondersteund door pianist Ben van Daal.

Vlada Nabutovska

Mannenkoor St.Caecilia Linne heeft bij dit kerstconcert een plaats ingeruimd voor Vlada Nabutovska, een professioneel violiste uit Oekraïne, die door de toestand in haar land is gevlucht en nu vanuit het noord-Limburgse Griendtsveen haar viool laat “spreken”. Vlada zal in dit concert zowel solo spelen, alsook in combinatie met piano en het mannenkoor.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 16 december 2023, aanvang 20.00 uur

waar - Sint-Martinuskerk Linne (verwarmd)

toegang - gratis (vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd, een belangrijk deel daarvan gaat naar een goed doel)

extra informatie - Als tip geeft het koor mee, om indien nodig een kussentje mee te nemen om het zitten op de kerkbanken te veraangenamen  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

121223/HvL

 

Wellicht interessant