img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-12-2023 13:11

Vijf kansen voor je droombaan in 2024

18 december 2023 - Het nieuwe jaar komt eraan. Altijd een mooi moment om te kijken naar wat je het afgelopen jaar hebt gedaan en wat de plannen voor de komende twaalf maanden zijn. Hoor jij bij de groep mensen die er weleens aan denkt om een andere baan te nemen? Je bent zeker niet de enige. Alleen zijn er (te) weinig mensen die de stap echt zetten. Begrijpelijk, omdat het opgeven van de zekerheid je onzeker maakt. Maar er is nu zoveel werk dat je eigenlijk geen verkeerde keuze kan maken. 

img

Ontdek hier de kansen voor jouw droombaan in 2024.

Hybride werken opent perspectieven

In Midden-Limburg woon je natuurlijk allesbehalve vervelend. Ook logistiek kan het slechter, hoewel het naar Amsterdam wel een flink eind rijden is. Toch is die afstand een stuk minder een probleem als je weet dat je de helft van de tijd thuis kunt werken. Een van de weinige voordelen van de coronacrisis is dat er sindsdien meer thuis kan worden gewerkt. En dan is die baan in Den Haag, Amsterdam of Utrecht ineens een stuk interessanter. Er zijn bijvoorbeeld diverse mooie vacatures bij Douwe Egberts.

Out of the box denken

Bij het zoeken naar een nieuwe baan hebben veel mensen een bepaalde richting voor ogen. Dat is alleen maar goed, omdat je anders maar wat in het wilde weg gaat solliciteren. Dat neemt niet weg dat het ook goed is om naar bedrijven te kijken waar je misschien niet direct aan denkt. Dit kunnen ook grote en bekende bedrijven zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de vacatures van Bol.com. Op deze website kom je waarschijnlijk al voor andere dingen, maar ze hebben hier ook hele leuke banen. En die kosten je niks.

Durf te dromen

Er zijn heel veel redenen om niet van baan te wisselen. De al eerder genoemde zekerheid, je collega’s, de veilige omgeving. Maar als de wens er is, kan je die moeilijk negeren. Als je bijvoorbeeld de ambitie hebt om manager te worden, maar je eigen manager is niet van plan om weg te gaan, dan kan je zelf de stap zetten. Of als je een eigen bedrijf wilt starten, dan doe je dat toch gewoon. Laat je dromen maar uitkomen, in plaats van te blijven dromen.

Kijk niet (te veel) naar je salaris

Natuurlijk, geld is belangrijk. Maar iedereen weet dat je beter een minder betaalde en leuke baan kunt hebben dan een goedbetaalde job waar je met tegenzin naartoe gaat. Bereken wat je minimaal nodig hebt en ga daar iets boven zitten, dan heb je een mooie ondergrens en kun je volop plezier uit je werk halen.

Ga intern hogerop

Niks zo vervelend als een dagelijkse sleur. Het fijne van die sleur is dat je hem zelf kunt doorbreken. Als je hogerop wilt bij je huidige werkgever zit er maar één ding op, en dat is het kenbaar maken aan je leidinggevende. Het kan alleen maar goed uitpakken.

Wellicht interessant