img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-12-2023 14:45

25e bundel dialectschrijver Ron Verhees alias 'The Flosser' uit Linne

Linne - 21 december 2023 - Gestart in 2017 en nu is de 25e bundel van dialectschrijver Ron Verhees, alsias The Flosser, uit Linne verschenen. Elke bundel bevat 138 columns, verzen en gedichten. Soms humoristisch, soms verdrietig, liefdevol of opzienbarend, altijd over ongecensureerde eerlijke onderwerpen en actueel. Op woensdag 20 december mocht burgemeester Dion Schneider van de gemeente Maasgouw het eerste exemplaar van deze 'zilveren' bundel in ontvangst nemen.

img

De inmiddels 68-jarige dialectschrijver uit Linne heeft een bewogen leven achter de rug en stond aan de basis van meerdere maatschappelijke initiatieven, zoals Studio Maasbracht, Kledingbank Limburg, de Nationale Kledingbank en Kenniscentrum Kledingbanken. Vrijwilliger bij diverse organisaties en een leven lang mantelzorger maken hem tot een kritisch en toegankelijk mens. De zwaksten in de samenleving vormden steeds zijn doel en misschien was Kledingbank Limburg in de eerste 10 jaren van haar bestaan onder leiding van deze initiatiefnemer ook wel de eerste volledig inclusieve organisatie in Nederland.

Alle 25 bundels zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Ze liggen ter inzage bij Fit & Fysio in Linne, zijn te bestellen via Drukkerij Schuren in Linne en verkrijgbaar bij de schrijver thuis op de Bernhardstraat 12 in Linne.

211223/HvL

 

Wellicht interessant