img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-12-2023 11:25

Tijdelijke openstelling bisschoppelijke grafkapel op het Oude Kerkhof Roermond

Roermond - 31 december 2023 - De uitvaart van de op woensdag 20 december jl. overleden oud-bisschop Harrie Smeets is op zaterdag 6 januari in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Aansluitend wordt bijgezet in de bisschoppelijke grafkapel op het Oude Kerkhof in Roermond. De grafkapel is daarna voor belangstellenden opengesteld op zondag 7 januari, zaterdag 13 januari en zondag 14 januari van 13.30 uur en 16.30 uur. Deze kapel is doorgaans gesloten.

img

De bisschopskapel op het Oude Kerkhof in Roermond werd in 1887 gebouwd naar een ontwerp van de bekende Roermondse architect Pierre Cuypers. Onder de kapel bevindt zich de grafkelder, waar de overleden bisschoppen van het ‘nieuwe’ bisdom Roermond zijn begraven. Dat wil zeggen: de bisschoppen die na 1853 zijn benoemd. Alleen de bisschoppen Moors en Gijsen en hulpbisschop Beel zijn (nog) niet in deze kapel bijgezet.

De kapel is doorgaans gesloten. Elk jaar op Allerzielen (2 november) wordt er een eucharistieviering opgedragen voor de overleden bisschoppen.

Het Oude Kerkhof ligt aan de Weg langs het Kerkhof 1A (nabij Kapel In ’t Zand) in Roermond.

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
311223/HvL

Wellicht interessant