img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-1-2024 10:41

Open dag oncologie in Laurentius Ziekenhuis Roermond

Roermond - 19 januari 2024 - Op zaterdag 3 februari opent het Laurentius Ziekenhuis haar deuren voor de open dag oncologie in het kader van Wereldkankerdag (zondag 4 februari). Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen patiënten, familie, naasten, huisartsen, zorgprofessionals uit de regio Roermond en overig geïnteresseerden  deelnemen aan een informatieve dag met een uitgebreide informatiemarkt en rondleidingen over diverse afdelingen.

img

De open dag oncologie wordt georganiseerd naar aanleiding van Wereldkankerdag. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de impact van Kanker. In Nederland wordt 1 op de 3 personen op een bepaald moment in hun leven geconfronteerd met deze ziekte. Kanker heeft niet alleen invloed op het leven van de patiënt, maar ook op dat van de partner, familie, naasten en collega’s.

Het Laurentius Ziekenhuis wil met de open dag oncologie informatie bieden over de oncologische zorg die zij biedt. Daarnaast kunnen bezoekers zich inschrijven voor een rondleiding over onder andere het oncologisch dagcentrum en de radiologie afdeling.

Juliëtte Vogels, beleidsadviseur oncologie: “Het krijgen van de diagnose kanker brengt veel onzekerheid met zich mee. Met onze open dag willen we op een laagdrempelige manier een ieder die geïnteresseerd is in contact brengen met het aanbod dat wij hebben op het gebied van oncologische zorg. Zo krijg je informatie over de verschillende aspecten rondom de oncologische zorg, maar kun je ook de afdelingen bezoeken die nauw betrokken zijn of waar de oncologische zorg plaatsvindt.”

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond kijkt ernaar uit om bezoekers te verwelkomen op deze bijzondere dag en hoopt op een waardevolle uitwisseling van informatie. 

Foto: LZR
190124/HvL

 

Wellicht interessant