img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-5-2019 17:15

Laurentius Ziekenhuis gaat ZwAp-pen

Roermond - Zwangere vrouwen in Roermond en omgeving kunnen sinds vandaag gebruik maken van ZwApp, een gratis medische app die betrouwbare informatie en adviezen geeft over zwangerschap, bevalling én kraamtijd, toegespitst op de situatie van de zwangere. 

img

De informatie is aangepast op de werkwijze en protocollen van het verloskundig samenwerkingsverband (VSV) Roermond, dat bestaat uit gynaecologen, verloskundigen, kraamcentra en kinderartsen uit de regio rondom het Laurentius Ziekenhuis.

Nadat ZwApp op de telefoon is geïnstalleerd, moeten er een aantal medische vragen beantwoord worden. Op basis van de antwoorden krijgt de zwangere gedoseerd alle informatie die past bij het stadium van haar zwangerschap. Denk aan advies over het slikken van foliumzuur in het begin van de zwangerschap en informatie over pijnbestrijding tegen het eind van de zwangerschap aan.

Daarnaast beschikt ZwApp onder andere over een uitgebreide bibliotheek, kun je pushberichten ontvangen voor afspraakherinneringen en biedt het de mogelijkheid om een geluidsopname van het hartje van de baby te maken. Op deze manier wordt het een hele persoonlijke app.

Doordat ZwApp stap voor stap de informatie aanbiedt die de zwangere op dat moment nodig heeft, komt zij beter voorbereid naar een consult en verloopt deze ook efficiënter. 

De app is geen vervanging voor de persoonlijke begeleiding en advies van een zorgverlener, maar eerder een leuk, handig én betrouwbaar hulpmiddel.

ZwApp is reclamevrij en gratis te downloaden in de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android).

Foto: Laurentius Ziekenhuis

Wellicht interessant