img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-1-2024 11:55

Hoortoestel nodig? Zo maak je de juiste keuze!

21 januari 2024 - Hoor je al een lange tijd niet goed en ben je er na een gehooronderzoek achter gekomen dat je een hoortoestel nodig hebt? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een gehoorapparaat dat bij je past. Tijdens je zoektocht naar een geschikt hoortoestel is het mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk talloze soorten hoortoestellen te koop. Hoe je de juiste keuze maakt? Wij delen wat handige tips!

img

Weet welk type gehoorverlies je hebt

Voordat je gaat zoeken naar een gehoorapparaat dat bij je past, is het belangrijk om goed te weten welk type gehoorverlies je hebt. Het is namelijk van groot belang dat het hoortoestel dat je kiest hierbij past. Heb je licht, matig, ernstig of zeer ernstig gehoorverlies? Zodra je dat hebt laten onderzoeken, is het eenvoudiger om gericht te zoeken naar het perfecte hoortoestel.

Vergelijk de verschillende modellen

Een andere goede tip om te gebruiken tijdens je zoektocht, is modellen met elkaar vergelijken. Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten om uit te kiezen en het is goed om op de hoogte te zijn van de verschillen. Heb je een hoortoestel nodig, dan heb je keuze uit in-het-oor hoortoestellen, achter-het-oor hoortoestellen en luidspreker-in-het-oor hoortoestellen. Vergelijk deze soorten met elkaar en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Kies functies die aansluiten bij je levensstijl

Wat ook handig is om te doen als je een geschikt hoortoestel wilt kopen, is kiezen voor functies die aansluiten bij je levensstijl. Gehoorapparaten van tegenwoordig zijn voorzien van allerlei handige functies, die de ervaring comfortabeler voor je maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verbinden met je telefoon of ruisonderdrukking. Ook zijn er oplaadbare hoortoestellen te koop. Kies je hiervoor, dan kun je je gehoorapparaat makkelijk zelf opladen. Laad je het gehoorapparaat 's nachts op, dan kun je de volgende dag zorgeloos goed horen.

Maak gebruik van de proefperiode

Veel aanbieders van hoortoestellen bieden proefperiodes aan. Maak hier zeker gebruik van, want dit is de ideale manier om te ontdekken of het iets voor je is of niet. Test het hoortoestel goed uit om te ontdekken hoe de pasvorm, het materiaal en de functies aanvoelen. Ben je niet tevreden, dan is het mogelijk om het gehoorapparaat te retourneren en een ander model te proberen. Zoek je een gehoorapparaat dat niet zichtbaar is? Neem dan een kijkje bij deze onzichtbare hoortoestellen.

Deze tips helpen je erbij om je zoektocht naar het perfecte hoortoestel makkelijker te maken. Neem hier goed de tijd voor, want het is een belangrijke investering in jouw welzijn!

Wellicht interessant