img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-1-2024 15:00

Koninklijke onderscheiding voor Elly Keiren-Mestrom (96) uit Neer

Neer - 26 januari 2024 - Op vrijdag 26 januari heeft mevrouw Elly Keiren-Mestrom (96) uit Neer een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Zij is voorheen werkzaam geweest als maatschappelijk werkster in de gezinszorg- ontvangt de onderscheiding voor haar verdiensten op het terrein van o.a. heemkunde, religieus leven en sociale cohesie. De versierselen zijn opgespeld door burgemeester Schmalschläger van de gemeente Leudal. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

In de 60er- en 70er jaren was ze als vrijwilliger, medeoprichter en bestuurder betrokken bij diverse activiteiten.

Zo was ze medeoprichter van het Kindervakantiewerk Roggel en het Kindervakantiewerk in Neer. Medeoprichter van de Seniorenvereniging St. Martinus in Neer en medeoprichter en voorzitter van de Peuterspeelzaal Neer. Daarnaast was zij voorzitter van de Groene Kruis Vereniging in Neer en bestuurslid van de Buurtvereniging het Klaverblad. 

Vanaf 1991 is zij vrijwilliger bij de Parochie H. Martinus te Neer en betrokken bij het Parochieel Missie Comité. Vele jaren is zij contactpersoon gebleven voor de Neerse religieuzen in de missiegebieden.

Vanaf 2006 is zij vrijwilliger bij de Heemkundevereniging Oos Naer te Neer. Hier maakt zij deel uit van de redactiegroep kwartaalmagazine. Als lid van de leesgroep leest zij publicaties of boekwerken na die voor  publicatie klaar staan.

Mevrouw Keiren toont nog steeds op hoge leeftijd een grote belangstelling voor de gemeenschap om haar heen en onderhoudt veel contacten omdat zij niet wil dat iemand eenzaam is.

Foto's Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
260124/HvL

 

Wellicht interessant