img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-1-2024 16:30

Spik & Span uit Susteren wint LVK 2024

Maastricht - 27 januari 2024 - Het duo Spik & Span uit Susteren heeft gisteravond in Maastricht voor de vijfde keer het LVK gewonnen met het lied “Vastenach”. Tweede werden Bjorn & Mieke uit Venray met 'Noeëts Mèr Vergaete'. Pruuf Mar uit Ysselstein, de winnaar van het LVK 2023, eindigde met 'Nog nie te laat' op de derde plaats. Publiekslieveling Van Lieshout & Arts eindigde met 'Ik Wooj Nie Gaon' op de vierde plaats. Het was de 48e editie van het LVK. 

img

Winnaar

Spik & Span uit Susteren wist met het lied 'Vastenach!' uiteindelijk de meeste punten te vergaren van de vijf jurygroepen en kroonde zich daarmee voor de vijfde keer tot winnaar van het LVK. Tekstschrijvers Niek Dirkx en Jos Wackers  en de componisten Jo Huijnen en opnieuw Niek Dirkx zijn de creatieve breinen achter het lied. De Bertha Paulissen wisseltrofee gaat dus opnieuw mee naar Susteren.

Tweede plaats

Op de tweede plek eindigde Bjorn & Mieke uit Venray met 'Noeëts Mèr Vergaete', een compositie van Roel Gommans, Jules Reivers en Leon Aarts en met tekst geschreven door Roel Gommans en Jules Reivers. 

Derde plaats

Pruuf Mar uit Ysselstein, de winnaar van de 47e editie, eindigde met 'Nog nie te laat' op de derde plaats. Mark van Mullekom en zangeres Tamara Koonings schreven de tekst. Diezelfde Mark tekent samen met Jerôme Lenders en zanger Stef Koonings voor de compositie. 

Vierde plaats

Publiekslieveling Van Lieshout & Arts eindigde met 'Ik Wooj Nie Gaon' op de vierde plaats. 

Uitslagen jurering LVK 2024

Op deze webpagina van de stichting LVK staan alle scorelijsten.

Bron: LVK
270124/HvL

Wellicht interessant