img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-1-2024 12:05

Robert Doornbos bezoekt 1e Nederlandse “F1 in Schools”-team ROER College Schöndeln

Roermond - 31 januari 2024 - Het ROER College Schöndeln in Roermond heeft als eerste school in Nederland een 'F1 in Schools' team. F1 in Schools is een internationale competitie, waarin leerlingen een volledig Formule 1-team vormen. Samen ontwerpen zij een (miniatuur)auto in een digitaal ontwerpprogramma, laten deze produceren en ze regelen marketing en sponsoren voor hun team. Op dinsdag 6 februari komt Robert Doornbos naar de school om zijn kennis te delen met de leerlingen.

img

Eerste Nederlandse team

Ondanks dat F1 in Schools een grote internationale competitie is, bleek dat er nog geen Nederlands team geregistreerd stond. Het zeskoppige team van ROER College Schöndeln vormt daarmee dus het eerste Nederlandse team. Dat betekent echter ook dat er nog geen Nederlandse competitie is om aan mee te doen. De Formule 1 wil graag meedenken en is bereid om te onderzoeken of de leerlingen in één van onze buurlanden aan een wedstrijd mogen deelnemen.

Ervaringsdeskundige Robert Doornbos

Voor onmisbare “inside information” is door docent en teambegeleider Luc Aben contact opgenomen met F1-experts in binnen- en buitenland. "We zijn zeer verheugd te kunnen melden dat niemand minder dan Robert Doornbos tijd vrij wil maken. Op dinsdag 6 februari komt hij naar de school om zijn kennis met de zes leerlingen te delen. Dit geeft het team niet alleen de kans om vragen te stellen over ontwerpkeuzes, maar ook om meer te weten te komen over werken binnen de Formule 1."

Foto: Pixabay-Guy
310124/HvL

 

Wellicht interessant