img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-2-2024 10:30

Gemeente Leudal - gratis kroonring aanvragen voor PMD-afval

Leudal - 15 februari 2024 - Elke twee weken wordt in de gemeente Leudal het PMD-afval (plastic, metaal en drinkpakken) aan huis opgehaald. Vanaf nu kunnen inwoners van Leudal gratis een kroonring aanvragen. Kroonringen zijn ringen die aan lantaarnpalen bevestigd worden om zakken met Plastic-, Metaal-, en Drinkpakken (PMD-afval) aan op te hangen. Aan elke knop is plaats voor meerdere zakken. Dit voorkomt het wegwaaien van de PMD-zakken. Aanvragen kan tot en met 15 maart 2024.

img

Aanvragen

De kroonring is gratis. U kunt deze online aanvragen via dit online formulier van Gemeente Leudal: Vraag hier kroonring aan

De gemeente Leudal start na 1 april 2024 met het plaatsen van de kroonringen. Aanvragen kan tot en met 15 maart 2024. U ontvangt bericht van de gemeente over de goedkeuring van uw aanvraag. 

Wanneer en hoe het PMD voor inzameling aanbieden? 

  • Knoop de zak goed dicht, dan valt er tijdens de inzameling geen afval uit. 
  • Tip: draai de lus van de zak niet meerdere keren om de knop. Als u dit wel doet, wordt het voor de inzamelaar namelijk lastiger om de zak van de knop te halen. 
  • Bewaar de volle PMD-zak thuis tot de inzameldag. 
  • Hang de volle zak op de inzameldag aan de kroonring:
    • Van oktober tot en met mei voor 07.30 uur.
    • Van juni tot en met september voor 06.30 uur. 

Meer informatie

Op de webpagina afvalinzameling vindt u informatie over de afvalinzameling in gemeente Leudal. Waar u doorzichtige PMD-zakken kunt halen, leest u hier .

Heeft u vragen over de aanvraag van de kroonring? Laat het de gemeente Leudal dan weten via www.bit.ly/kroonring-Leudal en kies voor de optie “Ik heb een vraag over het aanvragen van een kroonring” of bel met de gemeente Leudal via 0475-85 9000.

Foto: gemeente Leudal
150224/HvL

 

Wellicht interessant