img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-3-2024 15:16

Update beroepsprocedure PIP N280 Leudal en onteigeningsprocedure

Midden-Limburg - 5 maart 2024 - Voor het project N280 Leudal loopt op dit moment een beroepsprocedure bij de Raad van State. De Provincie Limburg is nog steeds in afwachting van een zittingsdatum. Een uitspraak volgt twee tot vier maanden na de zittingsdatum. Door de volle agenda bij de Raad van State kan dit langer duren. Naast de beroepsprocedure van het PIP N280 Leudal is ook de administratieve onteigeningsprocedure in december 2023 opgestart.

img

De planning bij een onherroepelijk PIP N280

Mochten de beroepen in deze procedure ongegrond verklaard worden, dan wordt het provinciaal inpassingsplan (PIP) N280 Leudal onherroepelijk. De aanbesteding voor de realisatie wordt dan mogelijk in het derde kwartaal van 2024 opgestart. Na aanbesteding, kan vervolgens de infrastructurele werkzaamheden medio 2025 aan een aannemer worden gegund. De aannemer kan hierna starten met de werkvoorbereiding en de definitieve uitwerking van de uitvoeringsplannen van de N280 Leudal. Dit duurt ongeveer zes tot acht maanden. Naar verwachting kan de infra-aannemer begin 2026 starten met de realisatie van de N280 Leudal.

Onteigeningsprocedure opgestart

Naast de beroepsprocedure van het PIP N280 Leudal is ook de administratieve onteigeningsprocedure in december 2023 opgestart. Deze procedure is noodzakelijk om de benodigde gronden binnen de PIP-grens in eigendom te krijgen. Onteigening is het geval als de grondverwervers van de Provincie Limburg niet tot een ongedwongen aankoopovereenkomst kunnen komen met de desbetreffende grondeigenaar. De Provincie Limburg blijft, parallel aan de onteigeningsprocedure, in overleg met de betrokken perceeleigenaren om tot ongedwongen grondverwerving te komen. Het streven is om met zoveel mogelijk betrokken eigenaren, op ongedwongen wijze, in onderlinge afstemming tot een grondoverdracht te komen.

Bron:Hart van Limburg N280 verbindt/foto: Provincie Limburg
050324/HvL

Wellicht interessant