img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-3-2024 10:10

Themawandeling 'Powervrouwen van Roermond'

Roermond - 7 maart 2024 - Zondag 10 maart organiseert VVV Roermond in het kader van Internationale Vrouwendag (8 maart) een themawandeling gericht op de powervrouwen van Roermond. Met deze wandeling worden de vrouwen die in Roermond een bijdrage aan de geschiedenis geleverd hebben geëerd. Vanaf de eerste abdis van de Munsterabdij, Richardis von Scheyern-Wittelsbach worden verschillende facetten van vrouwelijk leiderschap en invloed belicht..

img

Vanaf de eerste abdis van de Munsterabdij, Richardis von Scheyern-Wittelsbach, tot aan de krachtige en vaak vergeten heksen die een cruciale rol speelden in de lokale geschiedenis, worden verschillende facetten van vrouwelijk leiderschap en invloed belicht. Ook keizerin Maria Theresia, die in de 18e eeuw over Roermond regeerde, krijgt haar verdiende eer.

Liefdadige vrouwen zoals Louisa de Pollart en Clara Fey worden geëerd, evenals Mathilde Haan, die de eerste vrouw was die universitair geschoold was en een symbool werd voor de vrouwenemancipatie in de stad. En laten we niet vergeten politica Tine Drunks-Weijling, die haar stempel drukte op de politieke arena van Roermond.

Dit is slechts een selectie van de vele krachtige vrouwen die de geschiedenis van Roermond hebben gevormd.

Praktische informatie

wanneer - zondag 10 maart 2024, aanvang 14.00 uur  

waar - startlocatie is bij VVV Roermond, Markt 17, Roermond

deelname - reserveren is verplicht en kan via deze webpagina van hartvanlimburg.nl.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

foto: Alan Nicolas (keizerin Maria Theresia) 
070324/HvL

 

Wellicht interessant