img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-3-2024 10:13

Bouw Donderhof op de Donderberg Roermond feestelijk van start

Roermond - 9 maart 2024 - Donderdag 7 maart werd de start bouw van de Donderhof op de Donderberg in Roermond feestelijk ingeluid in aanwezigheid van omwonenden en partners. Dit unieke nieuwbouwplan wordt gerealiseerd in het hart van de Donderberg op de braakliggende locatie hoek Kasteel Hornstraat en Donderbergweg. Donderhof is een kleinschalig woonzorgcentrum met specifieke aandacht voor cultuur sensitieve zorg.

img

Een mix van wonen en zorg

Woonzorgcentrum Donderhof biedt een mix van wonen en zorg. Op de begane grond komen 15 zorgstudio’s voor mensen met dementie en 15 zorgstudio’s voor mensen met lichamelijke/somatische klachten. Ook komen er gezamenlijke huiskamers en multifunctionele ruimtes. Op de 1e en de 2e verdieping worden in totaal 16 appartementen gebouwd in het sociale huursegment.

Culturele diversiteit

Met dit nieuwbouwplan wordt mogelijk dat mensen die intensieve zorg nodig hebben, waardig oud kunnen worden in hun eigen vertrouwende omgeving op de Donderberg. Tülay Arslan en Chelsea Lemmens zijn de ondernemers die de zorg voor hun rekening nemen. “We houden rekening met de leefwereld, taal, eetgewoonten, rituelen en gebruiken die passen bij de bewoners. De deur van de Donderhof staat open voor iedereen die zich er thuis voelt. Het zorgcentrum wil een afspiegeling zijn van de samenstelling van de wijk; maar ook mensen van buiten de Donderberg zijn welkom. We bieden in de Donderhof werk- en leerplekken aan voor medewerkers met een passie voor de ouderenzorg. Verder gaan we nauw samenwerken met andere ketenpartners en initiatieven in de wijk. Dit alles maakt het project uniek voor zowel Roermond én Limburg”, aldus Arslan.

Ondersteuning door Proteion

De zorgondernemers zijn verantwoordelijk voor de zorg en benodigde ondersteuning van de bewoners met een intensieve zorgvraag op de begane grond. Dit doen zij vanuit een samenwerking met Powered by Proteion. Wiel Ploegman, bestuurder Proteion: “We bieden kleinschalige woonzorglocaties achter de schermen ondersteuning. Met deze samenwerkingsconstructie maakt Proteion kleinschalige 24-uurszorg voor een specifieke doelgroep, dichtbij, in de wijk of het eigen dorp mogelijk.”

Foto: Wonen Limburg
090324/HvL

 

Wellicht interessant