img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-3-2024 11:28

Opruimactie zwerfafval langs de Maas in Wessem

Maasbracht - 16 maart 2024 - Voor de vijfde keer gaat Heemkundevereniging Maasbracht in Beelden op zaterdag 23 maart aan de slag langs de oevers van de Maas in de gemeente Maasgouw om deze afvalvrij te krijgen. Dit jaar is dat het schiereiland in de Maas bij Waage Naak in Wessem. Iedereen is van harte welkom om mee te helpen. Leden én niet-leden. "Dus, als je graag je handen uit je mouwen wilt steken en de natuur je aan het hart ligt, kom dan meehelpen."

img

"Elke verandering begint met een idee, met iemand, die denkt: waarom niet? Waarom niet anders, Waarom niet anders, waarom niet wij?"

De Maas is een prachtige rivier in de omgeving van natuurgebieden, waar het heerlijk vertoeven is. Maar dan is het wel belangrijk dat de Maas en haar omgeving schoon blijven. Zo zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de overstroming in 2021 nog steeds te zien.

Daarom is Heemkundevereniging Maasbracht in Beelden dit jaar weer van de partij om in Maasgouw aan de opruimactie deel te nemen Dat doet ze samen met vrijwilligers van Fanfare Eensgezindheid uit Brachterbeek, en Scoutingclub Terwindtvaarders uit Heel. Iedere vereniging krijgt een deel van de oevers van de Maas toegewezen om die schoon te maken. De Heemkundevereniging heeft dit jaar dus het schiereiland in de Maas bij Waage Naak in Wessem toegewezen gekregen.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 23 maart 2024, van 9.00 uur tot 12.30 uur (10.30 uur pauze met koffie/thee en vlaai)

waar - verzamelplek is bij het Maaskunstwerk, Waage Naak in Wessem

aanmelden - dat kan bij Frans Caris, Het Schoor 6a, Wessem. Per e-mail via frans.caris@kpnmail.nl of telefonisch via 0475-563088

extra informatie - Zorg voor laarzen of watervast schoeisel. Coördinator en vraagbaak Frans Caris zorgt voor kruiwagens, handschoenen, plastic vuilniszakken en knijpers. Gemeente Maasgouw zorgt voor de afvoer van het verzamelde afval. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto: Pixabay
170224/HvL

  

Wellicht interessant