img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-3-2024 12:03

Hoe geniet je met volle teugen van het bourgondische leven in Limburg?

21 maart 2024 - De term bourgondisch is een bijvoeglijk naamwoord. Het geeft aan dat er genoten wordt van het leven. Mensen die de levensstijl helemaal aannemen worden bourgondiërs genoemd. Natuurlijk heeft iedereen een ander beeld van de bourgondiër, maar het is een feit dat in Nederland veelal de Limburgers en Brabanders als bourgondiërs worden gezien. Misschien ben je recentelijk verhuisd naar Limburg en wil je daarom weten hoe je bourgondischer kunt leven. Lees dan verder!

img

Ga voor een bourgondisch interieur

Het is allereerst relevant om je omgeving zo bourgondisch mogelijk te maken. Je interieur zie je dagelijks en jij bent, eventueel samen met je gezin, vaak aanwezig in het huis. Het interieur heeft dus ook een grote impact op de algehele sfeer en hoe je je voelt. Ga daarom voor een bourgondisch interieur.

Maar hoe ziet een dergelijk interieur er dan uit, vraag je je natuurlijk af. Welnu, daar heeft iedereen natuurlijk een andere mening over, maar officieel bestaat het interieur uit veel gesteente en hout. Op die manier doet je interieur een beetje denken aan een kasteel. Maar natuurlijk kun je een eigen invulling geven aan je bourgondische interieur en het bijvoorbeeld ook voorzien van visgraat tegels. 

Veel gezelschap om je heen 

Bourgondisch leven doe je natuurlijk niet in je eentje, maar vooral met andere mensen. Een echte bourgondiër is dan ook een mensenmens. Dat betekent overigens niet dat een bourgondiër iedereen aardig vindt. Maar de mensen waarmee de bourgondiër goed kan opschieten, die heeft hij of zij graag om zich heen. Het gaat dan bijvoorbeeld om familieleden en vrienden. 

Het is niet alleen fijn om veel gezelschap om je heen te hebben, maar uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt ook dat het veel voordelen kent. Ze vergroten namelijk het geluk en welzijn en geven je leven meer zingeving. Overigens gaat het bij vriendschappen voornamelijk om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Dat wil zeggen: je kunt beter drie zeer goede vrienden hebben dan tien kennissen die je een beetje aardig vindt. 

Relativeren is belangrijk 

Een echte bourgondiër kan goed relativeren. Als je relativeert, dan zie je het betrekkelijke van alles in. Het zorgt ervoor dat je bepaalde zaken die aanvankelijk misschien ernstig lijken, zoals het verliezen van een baan, weer in perspectief kunt plaatsen. Natuurlijk is dit wel vervelend, maar het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je weer nieuwe kansen hebt. Zo denkt een echte bourgondiër in ieder geval. 

Uit de psychologie blijkt ook dat relativeren zeer nuttig is en veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Het is bijvoorbeeld een goed afweermechanisme tegen boosheid, teleurstelling, angst en stress. Emoties die soms noodzakelijk zijn, maar die je niet constant in ongezonde vorm moet ervaren.

Wellicht interessant