img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-4-2024 14:35

Online informatieavond voor huiseigenaren over hulp bij verduurzaming woning in Maasgouw

Maasbracht - 3 april 2024 - Om inwoners te helpen besparen op hun energierekening en bij te dragen aan een duurzamere toekomst, lanceert de gemeente Maasgouw een grootschalige inkoopactie en subsidie voor diverse duurzame maatregelen. Op maandag 15 april wordt er een online informatieavond georganiseerd voor woningeigenaren in Maasgouw, waarin alle informatie wordt verstrekt over de inkoopactie, de energiebesparende maatregelen en subsidies en financieringen. 

img

Beschikbare subsidies

De gemeente biedt subsidie aan voor huishoudens met een laag inkomen en hoge energielasten door een slechte kwaliteit van de woning. Huiseigenaren die energietoeslag hebben ontvangen in 2023 én een woning met een slecht (E, F of G) energielabel hebben, komen in aanmerking voor een subsidie voor grote isolatiemaatregelen van maximaal € 5.000 per woning. Ook krijgen zij een energieadvies aan huis.

Daarnaast is er een subsidie beschikbaar voor huiseigenaren die niet in de bovengenoemde groep vallen. Deze subsidie bedraagt maximaal € 750, tot 30% van de kosten voor isolatiemaatregelen, zoals vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie, glasisolatie, vliering- of dakisolatie. Meer informatie en de voorwaarden van de subsidie vindt u op gemeentemaasgouw.nl/isolatiesubsidie.

Inkoopactie

In samenwerking met Winst uit je woning, organiseert de gemeente Maasgouw een inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze inkoopactie biedt huiseigenaren de mogelijkheid om te kiezen voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas, zonnepanelen of een warmtepomp. Deelnemers krijgen op maat gemaakte adviezen en offertes en er wordt gezorgd voor uitvoerders die aan strenge eisen voldoen. Deelnemers kunnen aan allebei de acties (inkoopactie en subsidie) deelnemen, of voor een van beide kiezen.

Waarom deze actie?

"Wij willen onze inwoners helpen om geld te besparen op hun energierekening en tegelijkertijd hun woongenot te verbeteren. Ook vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk huizen klaar te maken voor een toekomst zonder aardgas. Door nu al te kiezen voor isolatie, warmtepompen en zonnepanelen, verlagen huiseigenaren hun gasverbruik en dragen ze bij aan het verminderen van de impact van klimaatverandering", aldus wethouder Sjors Blomen.

Informatieavond

Op maandag 15 april om 19.30 uur wordt er een online informatieavond georganiseerd voor woningeigenaren uit gemeente. Tijdens deze avond wordt alle informatie verstrekt over de inkoopactie, de energiebesparende maatregelen en subsidies en financieringen. Aanmelden voor de inkoopactie kan tot en met 9 juni 2024 via winstuitjewoning.nl/maasgouw/inkoopactie

Vragen

Met vragen over de subsidie of inkoopactie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de Servicedesk van Winst uit je woning via 023-5836936.

Vrijblijvend inschrijven voor de inkoopactie kan tot en met 9 juni via winstuitjewoning.nl/maasgouw/inkoopactie.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Afbeelding: Pixabay
030424/HvL
 

Wellicht interessant