img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-5-2024 12:05

Nationale Wetenschapsfestival ‘Expeditie NEXT’ komt in 2025 naar Roermond

Roermond - 5 mei 2024 - Hét Nationale Wetenschapsfestival ‘Expeditie NEXT’ komt in 2025 naar Roermond. Volgend jaar, in de meivakantie, is de binnenstad van Roermond dé plek waar de nieuwsgierigheid van kinderen (in de basisschoolleeftijd) wordt geprikkeld. Zij kunnen duizend-en-een vragen stellen aan wetenschappers uit heel Nederland. Er zijn mini-colleges, je kunt zelf onderzoek doen, de nieuwste uitvindingen met eigen ogen bekijken en alles zelf uitproberen. 

img

Dit alles onder leiding van zeven vrolijke fantasiefiguren die de kinderen meenemen op avontuur.

Over Expeditie NEXT

Expeditie NEXT wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA heeft als doel om wetenschap toegankelijk te maken voor het brede publiek, door de krachten van verschillende partijen te bundelen. Met het organiseren van Expeditie NEXT streeft de NWA ernaar om de waarde en het belang van wetenschap aan de Nederlandse samenleving te laten zien en specifiek aan kinderen; nieuwsgierigheid prikkelen, vragen stellen, leren hoe je van een probleem tot een oplossing komt en feiten van fabels kunt onderscheiden. Hierbij staan samenwerkingen centraal met wetenschappers, (hoge)scholen, kennisinstituten, universiteiten, culturele organisaties en andere partners van binnen en buiten Roermond.

Expeditie NEXT naar Roermond

Het Nationale Wetenschapsfestival wil elke editie weer een nieuwe groep kinderen enthousiast maken voor de wetenschap. Dit jaar vond het festival plaats in het oosten van het land en streek het neer in Zutphen. In 2025 reist het festival af naar het zuiden van het land en strijkt het neer in Roermond.

Wethouder Felix van Ballegooij: “Wij zijn zeer verheugd dat het is gelukt om hét Nationale Wetenschapsfestival ‘Expeditie NEXT’ in 2025 naar Roermond te halen. Tijdens dit festival zal Roermond worden omgetoverd tot stad van de wetenschap. Kinderen krijgen de kans om kennis te maken met de wereld van de wetenschap. Dat is leerzaam, maar vooral ook ontzettend leuk! Wij hebben er veel zin in en hopen er samen met de organisatie en alle betrokkenen een groot succes van te maken.”

Meedoen?

Expeditie NEXT zoekt inhoudelijke- en/of mediapartners en wetenschappers die een bijdrage willen leveren aan het festival. Heb je interesse, wil je als vrijwilliger meewerken, heb je een leuk idee of een specifieke vraag, dan kun je contact opnemen via expeditienext@nwo.nl.

Meer informatie is te vinden op de website via www.expeditienext.nl.

050524/HvL

Wellicht interessant