img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-5-2024 16:52

Shell kondigt nieuwe samenwerking aan met Maasbrachtse topchef Margo Reuten

Utrecht/Maasbracht - 15 mei 2024 - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken.  Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, chef-kok van sterrestaurant Da Vinci in Maasbracht. De specials van chef-kok Reuten zijn tot en met 3 september 2024 beschikbaar bij de 105 Shell-stations met een eigen bakkerij in Nederland.

img

Met de campagne wil Shell haar gasten dagelijks verrassen met verse en hoogwaardige producten en slaan daarbij de handen ineen met bekende Nederlandse chefs. Margo Reuten is de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chefkok van Da Vinci in Maasbracht.

Assortiment vol mediterrane smaken

Deze chef-kok kookt de sterren van de hemel in het Frans georiënteerde restaurant Da Vinci. Voor de samenwerking met Shell ontwikkelde Margo Reuten de receptuur van de pain niçoise en de wrap veggie niçoise. Luchtig brood belegd met tonijnsalade, rucola, gemarineerde gegrilde groenten, ei en een pestodressing. De veggie wrap is gevuld met kruidenroomkaas, tapenade, gegrilde groente, rucola en ei.

 “In Da Vinci combineer ik Limburgse producten  graag met mediterrane smaken. Zo serveer ik bij Limburgs lamsvlees vaak gegrilde groenten en ik maak pesto van rucola. Dat ruikt heerlijk en die mooie groene kleur spat van het bord af! Het broodje tonijn en de wrap zijn mijn vertaling van een heerlijk zomers Da Vinci-feestje,” aldus de Maasbrachtse chefkok.

De specials van Margo Reuten zijn tot en met 3 september 2024 verkrijgbaar bij alle 105 Shell Café met een bakkerij in Nederland.

Proeverij met chef Margo Reuten

Op donderdag 23 mei kun je Margo Reuten live ontmoeten en krijg je de kans om de pain niçoise van de chef-kok gratis te proeven bij locatie Shell Swentibold aan de A2 nabij Sittard van 11.00 tot 13.00 uur. Bovendien geeft de chef-kok op die dag ook mooie prijzen weg. Gasten die bij Shell Swentibold het broodje komen proeven maken onder anderen kans op een lunch- of dinerbon bij haar sterrenrestaurant Da Vinci.

Foto Shell (Margo Reuten)
150524/HvL

Wellicht interessant