img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-6-2024 11:42

Gemeente Leudal genomineerd als Bovenstebeste Bermbeheerder 2024

Leudal - 11 juni 2024 - De gemeente Leudal is genomineerd voor de titel van Bovenstebeste Bermbeheerder 2024. Deze nominatie is een erkenning van de inspanningen die de gemeente levert op het gebied van bermbeheer. Uit vele nominaties heeft de jury vijf gemeenten geselecteerd die uitblinken in bermbeheer en Gemeente Leudal is één van de vijf genomineerden. Inwoners kunnen stemmen tot en met 21 juni. Op vrijdag 28 juni wordt de winnaar bekengemaakt.

img

Stem jij ook op Leudal?

Van 1 tot en met 21 juni kunnen inwoners hun stem uitbrengen op deze webpagina van de Vlinderstichting. Voorlopig bevat de profielpagina van de gemeente Leudal informatie die aangeleverd is bij de nominatie. Op korte termijn wordt de pagina aangevuld met foto’s, filmpjes en meer details.

De overige vier genomineerden zijn Gemeente Rotterdam, Gemeente Apeldoorn, Gemeente Leeuwarden en akkerbouwbedrijf Elswerd. 

Prijsuitreiking 

Op vrijdag 28 juni wordt de winnaar van de prijs voor de Bovenstebeste Bermbeheerder 2024 bekendgemaakt. 

Het bermbeheer in Leudal

Het bermbeheerprogramma van de gemeente Leudal is gericht op het bevorderen van biodiversiteit en het creëren van een gezond ecosysteem voor flora en fauna.

BovensteBeste Bermbeheerder

De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur organiseren dit jaar voor de derde keer de verkiezing van de BovensteBeste Bermbeheerder. De Vlinderstichting wil graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer. Daarom wordt elke twee jaar de Bovenstebeste Bermbeheerder gekozen.

Foto Pixabay
110624/HvL

Wellicht interessant