img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-5-2019 19:30

Gé Reinders Limburger van Verdienste

Roermond - Zanger, musicus en schrijver Gé Reinders (65) uit Roermond is benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de onderscheiding op zondag 12 mei 2019 in het kader van zijn afscheidstournee uit handen van Limburgs gouverneur Theo Bovens namens het College van Gedeputeerde Staten.

img

Gouverneur Bovens roemt Reinders als een waar ambassadeur van Limburg. "Met zijn dialectliedjes heeft hij bijgedragen aan de emancipatie van onze streektaal", aldus de gouverneur.

Reinders heeft daarnaast met zijn muziek een grote bijdrage geleverd aan de populariteit van blaasmuziek. Hij stond op diverse regionale én nationale podia en heeft daarmee fanfare- en harmoniemuziek aansprekender gemaakt.

De onderscheiding is niet alleen uit waardering voor zijn inzet als Limburgs zanger, musicus en schrijver maar eveneens voor zijn maatschappelijke verdiensten. Als ambassadeur voor de blaas- en dialectmuziek coacht Reinders nieuw talent via workshops op scholen. Daarnaast maakt hij zich maatschappelijk verdienstig met liefdadigheidswerk. Zo is hij ambassadeur bij Health Foundation Limburg van het academisch ziekenhuis Maastricht. Ook componeert hij liedjes voor onder meer het Alzheimer-onderzoekfonds Limburg.

Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding, die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten voor Limburg. Eerder heeft o.a. Pierre Cnoops uit Maasbracht  deze provinciale onderscheiding ontvangen.  

Foto: FB Gé Reinders

Tags
Wellicht interessant