img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-7-2024 10:52

Verkeersmaatregelen tijdens OLS 2024 in Doenrade

Doenrade - 5 juli 2024 - Op zondag 7 juli is het zover: het OLS 2024. Omdat er slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar is en er vele bezoekers worden verwacht, heeft de organisatie een aantal verkeersmaatregelen bekendgemaakt. De belangrijkste daarvan is de oproep om zoveel mogelijk op de fiets te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Automobilisten moeten rekening houden met filevorming en snelheidsbeperkende maatregelen.

img

Openbaar vervoer

Bezoekers die gebruik maken van het openbaar vervoer kunnen uitstappen bij de bushalte Provincialeweg N276 te Doenrade. 

Automobilisten

Houd op de Provincialeweg N276 (beide richtingen) rekening met filevorming én snelheidsbeperkende maatregelen, in afstemming met de Provincie. De Steenakkerweg is ter hoogte van Doenrade afgesloten voor autoverkeer vanaf de Provincialeweg N276 tot de rotonde bij Jabeek.

De Klein Doenraderweg is dé aanvoerroute voor het autoverkeer. Om de doorstroming te bevorderen, verwijzen de verkeersregelaars het verkeer naar de parkeerplaatsen P6, P4/VIP, P2 en P3.

Maximumsnelheid 30 km/uur

Op de volgende wegen geldt een maximumsnelheid van 30km/uur: Klein Doenraderweg, Groenhaagweg buiten de bebouwde kom én op de Steenakkerweg tussen de N276 en het kruispunt met de Kerkstraat. Dit omdat zowel bezoekers te voet, automobilisten en fietsers hiervan gebruikmaken.

Bussen deelnemende schutterijen

Voor bussen die de deelnemende schutterijen vervoeren geldt dat de verkeerssituatie gewijzigd is: Inrijden (op zondag 7-7 éénrichtingsverkeer!) kan alleen vanaf de Provincialeweg N276 en uitrijden richting de N274. Laat passagiers op de rechterrijstrook van de Steenakkerweg in Doenrade uit- en instappen.

Inwoners Doenrade

Het advies aan inwoners van Doenrade die op 7 juli het dorp willen verlaten: parkeer tijdig uw auto nabij Kasteel Doenrade én wel op het parkeerterrein P4/VIP aan de Klein Doenraderweg.

050724/HvL

Wellicht interessant