img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-9-2024 11:34

Doe je ook mee met opruimactie langs het Julianakanaal?

Maasbracht - 6 september 2024 - Op zaterdag 21 september organiseert Stichting Duurzame Innovatie een opruimactie langs het Julianakanaal. Het Julianakanaal, tussen Maasbracht en Maastricht, is ongeveer 40 km lang. De gehele route wordt tijdens deze dag opgesplitst in kleinere trajecten van ongeveer 3 tot 4 km lang. Help jij ook mee? Deze actie is een onderdeel van het project: ‘Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’!

Opruimactie langs het Julianakanaal

Het Julianakanaal, tussen Maasbracht en Maastricht, is ongeveer 40 km lang. De gehele route wordt tijdens deze dag opgesplitst in kleinere trajecten van ongeveer 3 tot 4 km lang. Dit staat gelijk aan ongeveer 2 uur lopen. De trajecten hebben allemaal een duidelijk start- en eindpunt waar de materialen opgehaald en verzameld kunnen worden. Help jij ook mee?

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website duurzameinnovatie.eu.

Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht

De opruimactie langs het Julianakanaal wordt organiseerd door Stichting Duurzame Innovatie in samenwerking met Recycle Valley, provincie Limburg, gemeente Stein, gemeente Maasgouw, stichting de Rollen en Sportvisserij Limburg.

Het doel van dit project is om samen met buurtbewoners en andere betrokkenen de waterweg van Den Helder naar Maastricht te ontdoen van zwerfafval en hiermee aandacht te vragen voor zwerfafval. Dit jaar zal voor het eerst Maastricht bereikt worden, en dat vlak na World Cleanup Day.

World Cleanup Day 

World Cleanup Day is een wereldwijde actie die jaarlijks plaatsvindt in september. Tijdens deze actie zetten zo’n 200 landen zich in voor een schoner milieu. Ook in Nederland is zwerfafval een groot probleem. Jaarlijks belandt er meer dan 50 miljoen kilo aan zwerfafval in de natuur. Dit is niet alleen een onaangenaam gezicht, maar het is ook nog eens schadelijk voor de natuur. Dieren kunnen het opeten of erin verstrikt raken. Bovendien keert plastic via het zeeleven weer terug naar ons, in bijvoorbeeld ons eigen eten.

Foto's Stichting Duurzame Innovatie 

Wellicht interessant