img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-5-2019 15:05

Roermond krijgt drie eigen 'Tiny Forests'

Roermond - De gemeente Roermond is door het IVN geselecteerd als partnergemeente voor de aanleg van Tiny Forests. Van in totaal 37 aanmeldingen behoort Roermond tot de 15 geselecteerde gemeenten. De raadscommissie Ruimte gaf op 22 mei 2019 groen licht voor het geval Roermond geselecteerd mocht worden. Roermond gaat de komende twee jaar aan de slag met de realisatie van drie Tiny Forests.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan (plusminus 200 m2). Het doel is om bewoners en vooral kinderen meer bewust te laten worden van natuur. Volgens planning wordt het eerste bos gerealiseerd in het najaar van 2019, de overige twee bosjes in 2020.

Wethouder Rens Evers: "Dit initiatief draagt bij aan een groene, gezonde en aangename leefomgeving. En door de participatie van buurtbewoners leveren de Tiny Forests ook een bijdrage aan de sociale cohesie. Kortom: een win win situatie voor de inwoners van de gemeente."

De locaties in Roermond zijn nog niet bepaald. De stichting WijZijnMaasniel heeft al wel ver gevorderde plannen voor de aanleg van zo’n bos. Samen met IVN Roermond en het Roermonds Natuur en Milieu Overleg hebben zij bij het IVN Roermond aanbevolen als kandidaat. Om de meerwaarde van de Tiny Forest zo groot mogelijk  te maken zoekt de gemeente samen met de initiatiefnemers naar een geschikte locatie, bijvoorbeeld in de buurt van basisscholen of buitenschoolse opvang.

Foto: IVN (aanplant Tiny Forest)Tags
Wellicht interessant