img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-5-2019 11:46

Arriva over landelijke OV-staking 28 mei 2019

Regio - Maandagochtend 27 mei 2019 heeft Arriva op haar website laten weten dat er in Limburg op dinsdag 28 mei 2019 minder treinen en bussen zullen rijden, waardoor er geen sluitende dienstregeling kan worden gegarandeerd. Hoeveel er kan rijden is afhankelijk van het aantal werkwilligen en dit is pas dinsdag 28 mei bekend. Het advies is dan ook om alternatief vervoer te zoeken. De Arriva OV Servicepunten zijn wel geopend.

img

De vakbonden hebben voor dinsdag 28 mei een staking aangekondigd in het openbaar vervoer in het kader van landelijke pensioenacties. Wat de exacte gevolgen zijn voor de dienstregeling is afhankelijk van hoeveel medewerkers gehoor geven aan deze oproep. Arriva zal via de website en FB-pagina steeds updates plaatsen.

De bonden hebben deze actie aangekondigd en roepen op tot staken voor bevriezing van de AOW-leeftijd en een beter pensioen. Aan personeel in het openbaar vervoer is gevraagd om op 28 mei 2019 te staken.

Het is een publieksonvriendelijke actie, reizigers in het hele land worden de dupe van een conflict waarin de OV-bedrijven geen partij zijn. De vereniging werkgevers openbaar vervoer (VWOV), waarbij ook Arriva is aangesloten, vindt het extra wrang dat de vakbonden deze actie gepland hebben in tentamen- en (her)examentijd voor het MBO en HBO.

De OV-bedrijven binnen de VWOV starten dinsdag 28 mei de dienstregelingen op waar dat kan en mogelijk is. Hoeveel er kan rijden is afhankelijk van het aantal werkwilligen, dit is pas dinsdag 28 mei bekend. De reis kan niet gegarandeerd worden. Reizigers die niet flexibel zijn moeten op 28 mei helaas zelf aanvullende maatregelen nemen om hun bestemming met zekerheid te bereiken.

Foto: Helian van Lier (busstation Roermond)

Wellicht interessant