img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-5-2019 16:30

ToonBeeld Thorn: hét levende standbeeldenfestival

Thorn - Het is inmiddels een traditie geworden: Op Eerste Pinksterdag vormt het witte stadje Thorn, dit jaar voor de elfde keer, het decor voor meer dan 20 levende standbeelden uit de Benelux. Het is Limburgs enige én enigste levende standbeeldenfestival en sinds 2018 tevens het Open Limburgs Kampioenschap.  

Als om 12.30 uur op Pinksterzondag de beelden staan opgesteld, kunt u proberen te achterhalen hoe het ‘beeldige’ Melkmeisje van Vermeer doorlopend melk uit haar kan schenkt. Of durft u in de stoel plaats te nemen bij de kapster? Aan het einde van de middag kunt u antwoord geven op de vraag of moeder en dochter écht uit hetzelfde hout zijn gesneden. En wat doet die bokkenrijder eigenlijk in het stadje dat al jaren toneel is van een strijd tussen twee harmonieën: de geiten en de bokken?

Ook wordt bekend gemaakt wie zich Limburgs Kampioen mag noemen. Daarnaast kunnen bezoekers zelf hun stem uitbrengen om te bepalen welk beeld de Fletcher Publieksprijs in de wacht sleept. 

ToonBeeld Thorn is een feest voor jong en oud. Zelf ervaren hoe het voelt om levend standbeeld te zijn? Dat kan bij de workshop die wordt gehouden bij het buitenpodium in de historische kern van Thorn. Na een korte ‘verkleed- en schminksessie' mag u even zélf stilstaan. 

Locatie: historische kern van Thorn

Datum en tijd: zondag 9 juni 2019, van 12.30 tot 16.30 uur. 

Entree: € 2,50 per persoon, kinderen mogen gratis naar binnen. 

Meer informatie? Klik hier.

Foto's: Thorn Metronoom

Wellicht interessant