img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-5-2019 15:00

Primeur voor Roermond: prikkelarme kermis

Roermond - Van 14 tot en met 20 juni 2019 vindt de Roermonds voorjaarskermis in de binnenstad plaats. Dit jaar is er voor het eerst een zogenaamde prikkelarme kermis ingepland, bedoeld voor onder andere mensen met autisme, epilepsie of een vorm van niet aangeboren hersenletsel. Deze vindt plaats op dinsdag 18 juni 2019 van 17:00 tot 19.00 uur.

img

Een prikkelarme kermis is bedoeld voor mensen met autisme, epilepsie of een vorm van niet aangeboren hersenletsel. Maar ook voor mensen (bijvoorbeeld ouderen) die niet zo goed tegen prikkels kunnen. Deze mensen kunnen vanwege het harde geluid, de felle lichten en lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties de kermis meestal niet bezoeken.

Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels er niet of in sterk verminderde mate. Het idee van de prikkelarme kermis is niet nieuw. Veel gemeenten in Nederland en België hebben het idee van de prikkelarme kermis omarmd.

Wethouder Angely Waajen: ‘’We hopen op deze manier de kermis nog toegankelijker te maken, zodat ook echt iedereen mee kan doen. Ervaring elders laat zien dat er ook echt behoefte aan is. En ik denk dat ook mensen zonder beperkingen dit kunnen waarderen: ook zíj zijn uiteraard welkom tijdens de prikkelarme uren!”


Wellicht interessant