img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-6-2019 03:35

Roermond City Swim 2019: breng nu je stem uit!

Roermond - Op 31 augustus 2019 wordt tijdens de Roermond City Swim voor de derde keer gezwommen voor goede doelen. Een van de twee goede doelen van dit jaar is de Maarten van der Weijden Foundation, die 11 projecten heeft uitgekozen om te steunen. Roermond City Swim roept iedereen op om te stemmen op 1 van deze 11 projecten. Het winnende project wordt ondersteund door Roermond City Swim.

img

Roermond City Swim heeft een unieke samenwerking opgezet met Maarten van der Weijden, olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen. Deze prestaties heeft hij geleverd  nadat hij volledig hersteld was van leukemie. Maarten zet zich sindsdien in voor kankeronderzoek.

Met het zwemmen van de Elfstedentocht haalt hij zoveel mogelijk geld op. Ook dit jaar duikt hij weer de Friese wateren in. De Maarten van der Weijden Foundation heeft met professionals en patiënten zorgvuldig 11 nieuwe onderzoeken en/of projecten uitgezocht om in 2019 te ondersteunen. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven van de kankerpatiënt. Een ander deel is gericht op het vergroten van de kwaliteit van leven en palliatieve zorg.

Het geld dat opgehaald wordt voor de Roermond City Swim gaat naar de Vrienden van Laurentius voor vrouwvriendelijke mammografie en het project van Maarten van der Weijden met de meeste stemmen.

Meer informatie over de 11 projecten is te vinden via deze link.

Er kan tot en met 15 juni 2019 worden gestemd via deze link

DeltaLimburg.nl is mediapartner van de Roermond City Swim.

Foto: DeltaLimburg.nl
 

Wellicht interessant