img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-6-2019 12:00

Laurentius lanceert Behandelwijzer App voor heup- en knieprothese

Roermond - Het Laurentius Ziekenhuis heeft een behandelwijzer app voor de heup- en knieprothese ontwikkeld. Patiënten die een operatie voor een heup- of knieprothese moeten ondergaan, krijgen veel informatie. Om de patiënt zo optimaal mogelijk voor te bereiden, is het van belang dat hij goed is geïnformeerd voor, tijdens en na de behandeling. 

img

Deze Laurentius Behandelwijzer App biedt alle informatie die de patiënt op dat moment nodig heeft en begeleidt de patiënt stap voor stap in het behandeltraject. De patiënt kan zelf in de behandelwijzer app de behandeling selecteren en de datum van de operatie aangeven. Er ontstaat vervolgens een persoonlijke tijdlijn waardoor de patiënt precies weet wat hem te wachten staat op welk moment. 

Orthopeed Jeroen van Mulken:  “We willen graag mee met de tijd en dat houdt in dat we de informatie niet alleen op papier moeten aanbieden, maar ook digitaal. De patiënt kan dus op elk gewenst moment op zijn smartphone of tablet informatie over de behandeling opvragen of snel antwoord krijgen op eventuele vragen. De behandelwijzer app leidt de patiënt door de diverse stadia van een heup- of knieprothese. Naast algemene informatie geeft hij ook tips en adviezen, kun je video’s bekijken en stuurt hij – wanneer de patiënt dit toestaat – push berichten, zoals herinneringen. Dankzij de app weet de patiënt van te voren waar hij aan begint en wat hem precies te wachten staat.”

De app is geen vervanging voor de persoonlijke begeleiding op de poli, maar een hulpmiddel waar de patiënt op kan terugvallen.

De Laurentius Behandelwijzer App is beschikbaar in de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android). 

Foto: Laurentius Ziekenhuis  

Wellicht interessant