img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-6-2019 04:10

Wel.kom Roermond zoekt dementievrijwilligers

Roermond - Sinds begin 2019 verzorgt Wel.kom de werving en ondersteuning van dementievrijwilligers in de gemeente Roermond. Dit zijn vrijwilligers die ondersteuning bieden aan mensen met dementie in de thuissituatie en aan hun mantelzorgers. Wel.kom is op zoek naar geïnteresseerden die zich als vrijwilliger willen aanbieden voor dit project.

img

Dementievrijwilligers ontlasten de mantelzorger bij een dementerende hulpvrager in de thuissituatie door samen met de oudere activiteiten te ondernemen zoals wandelen, een boodschap of een spelletje doen. Door persoonlijke aandacht levert de vrijwilliger tevens een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de hulpvrager.
 
In samenwerking met Hulp bij Dementie biedt Wel.kom een gratis scholing aan van 4 dagdelen waarin wordt ingegaan op het ziektebeeld, de communicatie en de benadering van de persoon met dementie.

Interesse? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Wel.kom Roermond, Els Dorssers. Dat kan telefonisch via 0475-345135 of per e-mail via e.dorssers@welkom.nu
 

 

Tags
Wellicht interessant