img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-6-2019 12:15

Schoolplein Stoere Stammen BS Leeve feestelijk geopend

Leeuwen - Op vrijdag 21 juni 2019 was het feest bij Basisschool Leeve in Leeuwen: het nieuwe schoolplein 'Stoere Stammen' werd op feestelijke wijze geopend door wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond en er werd een sponsorstormloop gehouden om ook het kleuterplein te kunnen opknappen in de toekomst.  

Het schoolplein was toe aan een grondige metamorfose. Leden van de ouderraad begonnen met een klein idee en een klein budget, maar het resultaat is groots.  

Voor natuureducatie is gekozen voor vlinder- en bijenlokkende planten, inclusief een groot insectenhotel en moestuintjes waar de eerste aardbeien en tomaten binnenkort geoogst kunnen worden. Als kers op de groentetaart is een mobiel kookeiland gemaakt, zodat de kinderen hun eigen gekweekte groenten en fruit kunnen verwerken in allerhande heerlijke gerechtjes.
 
Met de sponsorstormloop is een begin gemaakt met een volgende fase van een gezonde en groene speelomgeving voor onder andere het kleuterplein.
 
Mocht u na het lezen geïnteresseerd zijn geraakt in dit project en/of wilt u een (financiële) bijdrage leveren aan de verdere vergroening van BS Leeve? Stuurt u dan een mail naar ouderraadleeve@swalmenroer.nl.
 

Wellicht interessant