img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-8-2019 03:50

Cultuur@CruyffCourts van start in Roermond

Roermond - Met het project Cultuur@CruyffCourts krijgen kinderen en jongeren uit armere wijken toegang tot sport en cultuur dichtbij huis. Naast het al bestaande sportaanbod kunnen ze nu ook kennismaken met culturele activiteiten zoals rappen, DJ-en, dansen en urban art. Het startschot is op woensdag 11 september 2019.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation hebben hun krachten gebundeld met het project Cultuur@CruyffCourts.   

De kick-off vindt plaats op woensdagmiddag 11 september 2019, 15 uur, op het Cruyff Court bij Jongerencentrum Gotcha.

Op 16 september 2019  start vervolgens het project, waarin kinderen 8 weken lang gratis workshops kunnen volgen na schooltijd en in de herfstvakantie. De kinderen gaan aan de slag met rap, dans en fashion, ze kunnen een documentaire maken en er wordt een wandschildering gemaakt in het aangelegen jongerencentrum GOTCHA.

Cultuur@CruyffCourts Roermond wordt neergezet door jongerenwerkers van Wel.kom, buurtsportcoaches van Sportservice Roermond en de Combinatiefunctionaris Cultuur van ECI Cultuurfabriek/gemeente Roermond.

In 2019 gaat Cultuur@CruyffCourts op 14 verschillende Cruyff Courts door het hele land van start. In 2020 komen daar nog eens 14 Cruyff Courts bij. Zo maken ruim 1.120 kinderen in Nederland kennis met sport en cultuur in hun eigen buurt. Cultuur@CruyffCourts wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken in vaak armere wijken waar kinderen en jongeren kunnen sporten. Cultuur wordt door veel ouders, kinderen en jongeren ervaren als abstract en ver van hun bed.

Foto: ECI Cultuurfabriek

Wellicht interessant