img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-7-2019 11:15

Toekomst Hertense Kermis onzeker

Herten - De Hertense Kermis - 10 t/m 15 augustus 2019 - is een begrip in de voormalige kerkdorpen Herten, Merum en Ool en ver daarbuiten met diverse activiteiten op en rond de kermis, waaronder de bekende wielerronde Herten-Merum en het kermistreintje. De toekomst van de kermis is echter onzeker. Het Kermiscomité doet er alles aan om de Hertense Kermis niet verloren te laten gaan, maar heeft daar uw hulp bij nodig! 

img

Op de website van de Hertense Kermis staat de volgende oproep van het Kermiscomité:

'Het jaar 2019 is een bewogen jaar. De Gemeente Roermond heeft aangegeven de kermissen enkel nog financieel te willen ondersteunen en niet meer te willen ondersteunen. Wij als kermiscomité willen het niet laten gebeuren dat de kermis daardoor verloren gaat, maar hebben ons wel af moeten vragen of de kermis nog wel levensvatbaar is. Met de hulp van enkele enthousiaste mensen en kermisexploitanten zijn we van mening dat we dit in ieder geval een jaar willen proberen. In een dorp als Herten, dat de afgelopen jaren sterk gegroeid is, is het belangrijk dat men elkaar ontmoet en leert kennen.

Wij zijn hard op zoek naar mensen die ons willen helpen met een aantal activiteiten gedurende de kermis. Dat kan zijn het bijhouden van de sociale media van de kermis tot het meedenken en organiseren. Wil jij de kermis niet verloren zien gaan? Meld je dan bij ons via info@kermisherten.nl. We zien je graag!'
 

Foto: Stan Petersen

Wellicht interessant