img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-8-2019 10:52

Werkcongres Regenboogsteden Roermond en Weert: denkt u mee?

Roermond/Weert - Sinds oktober 2018 zijn Roermond en Weert Regenboogsteden. Een Regenboogstad streeft ernaar dat LHBTI-personen zich overal gesteund, veilig en weerbaar voelen. Op donderdag 29 augustus 2019 organiseren beide gemeenten samen een congres Regenboogsteden voor verenigingen en organisaties op het gebied van welzijn, sport, zorg, veiligheid en onderwijs om hierover het gesprek aan te gaan en mee te denken.

Op 12 oktober 2018 ondertekenden de gemeenten Weert en Roermond de Intentieverklaring van de Regenboogsteden en de minister van OCW. Daarmee traden de beide gemeenten toe tot de Regenboogsteden.

Regenboogsteden hebben de ambitie om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI-inwoners (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuele personen, Transgenders en Intersekse personen) verder te bevorderen.  

Samen met COC Limburg, B-Sassy uit Weert, Gay Soos uit Roermond en ADV Limburg vormen de gemeenten Weert en Roermond een procesteam. Het procesteam nodigt verenigingen en organisaties op het gebied van welzijn, sport, zorg, veiligheid en onderwijs uit om mee te denken over de totstandkoming van een activiteitenplan voor de jaren 2020-2022 en de uitvoering hiervan. Zo kan iedere organisatie of vereniging kan op een eigen manier bijdragen aan de acceptatie van LHBTI-‘ers met als doel dat iedereen zich thuis en vertegenwoordigd voelt in de gemeenten Weert en Roermond.

Locatie: RICK, Wilhelminasingel 12, Weert

Datum en tijd: donderdag 29 augustus 2019, van 19.15 tot 22 uur. Inloop vanaf 19 uur.

Iedereen die mee wil praten, is van harte welkom. Aanmelden vóór 28 augustus. Neem hiervoor contact op met Maggy de Vaan (gemeente Roermond) via 0474-359725 of maggydevaan@roermond.nl of met  Myrthe Derksen-Schmeitz (gemeente Weert) via 0495-575734 of m.derksen@weert.nl. Ook voor andere vragen over het werkcongres en de regenboogsteden kunt u bij hen terecht.

 

 

Tags
Wellicht interessant