img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-8-2019 02:00

'Geef het Cuypersplafond weer kleur'

Roermond - Het Cuypershuis wil het plafond in de oorspronkelijke huiskamer van architect Pierre Cuypers terugbrengen en weer zichtbaar maken voor het publiek. Het plafond is de vorige eeuw helaas verloren gegaan omdat het niet meer in goede staat was. Op zondag 25 augustus 2019 wordt in het Cuypershuis de start van de actie ‘Geef het Cuypersplafond weer kleur’ ingeluid.

Het Cuypershuis start begin 2020 met de inrichting van een nieuwe vaste presentatie. Voor het museum is deze inrichting hét moment om ook de voormalige woonkamer van de familie Cuypers weer gedeeltelijk in sfeer en beleving te herstellen. Een reconstructie van het plafond is een waardevolle toevoeging aan de nieuwe vaste presentatie.

De reconstructie gaat in totaal € 40.000 kosten. Het Cuypershuis heeft middelen gevonden om met de voorbereidende werkzaamheden te starten, maar heeft hulp nodig om het plafond weer in originele vorm en kleur te herstellen. Hiervoor is nog een bedrag van € 17.500 nodig, dat via een crowdfundingsactie bij elkaar wordt gebracht.

De inzamelingsactie loopt van 25 augustus tot en met 6 oktober 2019.

Foto's: Cuypershuis 

Tags
Wellicht interessant