img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-8-2019 13:30

Welke gemeente krijgt eretitel 'Fietsstad 2020'?

Regio - 'Fietsstadverkiezing 2020' is een landelijke verkiezing van de Fietsersbond om de gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen. De Fietsersbond zet zich in voor veilig en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland én aan fietsgeluk voor iedereen.

img

Een beter fietsklimaat betekent dat het veiliger en fijner wordt voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers. 

De verkiezing is inmiddels een vast beeld in het Nederlandse fietslandschap waar eens in de twee jaar een nieuwe gemeente wordt gekozen die deze eretitel mag dragen.

Alle gemeenten in Nederland doen automatisch mee met de verkiezing. Vul deze enquete in en vergroot voor uw eigen gemeente de kans om de eretitel 'Fietsstad 2020'  te bemachtigen. U maakt door het invullen tevens kans op mooie prijzen 

Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond: “Door deze vragenlijst in te vullen helpen fietsers niet alleen hun eigen gemeente, maar ook direct alle fietsers van Nederland. Gemeenten gebruiken de resultaten om zichzelf te verbeteren, dat komt ten goede van iedereen.”

Weten hoe uw eigen gemeente scoorde in 2018? Bekijk het hier.

Wellicht interessant