img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-8-2019 16:00

'Gluren bij de buren...' in Haelen

Haelen - Op dinsdag 27 augustus 2019 kunt u 'Gluren bij de Buren...' in Haelen. Tijdens een wandeling bezoekt u de St. Lambertuskerk, de Vogelmolen, het park van kasteel Aldenghoor en de tuin met voormalige begraafplaats van het kasteel. Onderweg hoort en ziet u veel van de geschiedenis van Haelen, die terugvoert tot omstreeks 1100. 

img

Op de Midden-Limburgse zandgronden waren een paar boerenwoningen, een beek en een kerk voldoende om een dorpje zoals Haelen te laten ontstaan. Eeuwenlang was het hard werken voor een karig bestaan. Kerk en kasteel bepaalden voor een groot deel het leven van de bewoners.

In de kerk zal de werkgroep Heemkunde van de Studiegroep Leudal een expositie inrichten over de oude kerk van Haelen, waarin de bekende architect Pierre Cuypers ook een rol speelt. Vanaf 18.30 uur kunt u deze bezichtigen.

De afsluiting zal plaatsvinden op de binnenplaats van kasteel Aldenghoor omstreeks 21.15 uur met de mogelijkheid om een drankje te nuttigen op de binnenplaats of in de brasserie.

Startlocatie wandeling: St. Lambertuskerk, Kerkplein te Haelen

Datum en tijd: dinsdag 27 augustus 2019, aanvang wandeling 19 uur

Deze wandeling wordt georganiseerd door het LGOG.

Foto: Leon van Lier (kasteel Aldenghoor)

Wellicht interessant