img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-12-2019 01:00

Nieuwjaarswandeling ‘Oppe Boukoul’

Boukoul - Op donderdag 2 januari 2020 organiseert het Service Gilde Roermond een wandeling uitgestippeld dat deels de grensweg, een oorspronkelijk stuk Romeinse heerbaan, volgt komend van Melick over Maasniel. Heden ook onderdeel van het Pieterpad. 

In een lijst van landerijen behorend tot de Asselterhof is in 1463 voor het eerst sprake van land opter Buyeckulen. Het heeft door de eeuwen heen veel namen gehad. Mensen die in Boukoul wonen, zeggen nog steeds ‘ich woon oppe Boukoul’.

Tot 2007 hoorde Boukoul bij de gemeente Swalmen en na de fusie bij Roermond. Boukoul ligt op het middenterras van de Maas, de invloed van de Maas is herkenbaar in het landschap.

De kerk, gewijd aan St. Theresia van het Kind Jezus, is ontworpen door Joseph Franssen en in 1935 gebouwd. 

De wandelroute voert onder andere over de de grensweg, plaatselijk bekend als de Prinsendijk, in de bossen aan de Duits-Nederlandse grens tussen Reuver en Swalmen. Dit is een nog oorspronkelijk stuk Romeinse heerbaan, dat nog heden in gebruik is. Goed te zien is de kaarsrechte route, die typerend is voor veel Romeinse wegen. Een stukje van het tracé ervóór, komend van Melick over Maasniel, loopt hier, waar we gaan wandelen. 

Startlocatie: Theresiakerk, Kerkweg 1, Boukoul 

Datum en tijd: donderdag 2 januari 2020, start 13.30 uur

Deelname is gratis.
 
De wandeling is voor eigen risico en gaat onder alle weersomstandigheden door. 

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de organisatie via 06-34 17 29 70

De wandeling wordt georganiseerd door Service Gilde Roermond.

Tags
Wellicht interessant