img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-9-2019 02:00

Limburgse ontwerpen glas in lood krijgen nieuw leven op schoenen

Roermond - Op 14 september 2019 wordt in het Cuypershuis in Roermond de expositie ‘Atelier Nicolas X Art Shoe Mafia’ officieel geopend. De expositie zet de maakprocessen van glas-in-loodramen bij het atelier Nicolas en de schoenen van Art Shoe Mafia naast elkaar. Tijdens de opening ontvangen wethouder Ferdinand Pleyte van Roermond en gedeputeerde Ger Koopmans de allereerste exemplaren van de nieuwe collectie Art Shoes. 

Een fotoreportage maakt inzichtelijk hoe dit proces, van concept via ontwerp en productie tot concreet eindproduct, in elkaar zit. Als verwijzing naar ‘het origineel’ is een ontwerptekening op ware grootte te bewonderen.

Het atelier van Frans Nicolas inspireert ook de huidige generatie ontwerpers. Het Maastrichtse schoenenmerk Art Shoe Mafia lanceert op 14 september 2019 een collectie herenschoenen met daarop ontwerptekeningen uit het Roermondse atelier. De nieuwe collectie herenschoenen bestaat uit drie verschillende modellen. 

De collectie en expositie zijn ontstaan door een samenwerking tussen het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, het Gemeentearchief Roermond, het Cuypershuis en Art Shoe Mafia.

Art Shoe Mafia is een fashion brand. Schoenen met ontwerpen van diverse kunstenaars en designers, waardoor het merk tevens fungeert als een platform voor toegepast artistiek talent.

Beide tentoonstellingen zijn nog tot en met 16 februari 2020 te zien.

Locatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond

Het Cuypershuis is geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 16.30 uur.

Foto: Cuypershuis

Tags
Wellicht interessant