img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-9-2019 12:30

Schoolbibliotheek Montessorischool Roermond feestelijk geopend

Roermond - Op woensdagmiddag 4 september 2019 is de schoolbibliotheek op de Montessorischool in Roermond feestelijk geopend, compleet met confetti en een yell, waaraan alle ouders en kinderen enthousiast meededen. Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Ferdinand Pleyte van de gemeente Roermond. 


Schooldirecteur Liny Demandt van de Montessorischool was net begonnen met het openingswoord toen ze werd onderbroken door vier leerlingen die zich afvroegen wat er toch allemaal aan de hand was. Waarom waren al die mensen op hun school? De directeur legde uit dat de school een schoolbibliotheek heeft gekregen en dat iedereen was gekomen om dat te vieren!
 
Na deze ludieke opening vertelden wethouder Ferdinand Pleyte, waarnemend bestuurslid van Stichting Swalm en Roer Kees Dekker en leesconsulent van de Bibliotheek Bibliorura Chantal van de Eertwegh waarom het zo belangrijk is dat er een schoolbibliotheek op school is. Met zoveel mooie, nieuwe boeken moet het volgens hen toch een feestje worden om te lezen.
 
Vanaf dit schooljaar zal er wekelijks een leesconsulent van de Bibliotheek Bibliorura op school aanwezig zijn om leesbevorderende activiteiten voor de leerlingen te organiseren. Er wordt in de klassen over boeken gepraat en er worden leuke activiteiten rondom boeken en lezen georganiseerd. Lezen is leuk en belangrijk, want hoe meer je leest, hoe beter je erin wordt!

Foto: Bibliorura

Wellicht interessant