img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-9-2019 11:13

Burgemeester Leudal sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

Heythuysen - Op 22 mei 2019 heeft de politie in een woning aan de Arenbos in Heythuysen een hennepkwekerij aangetroffen. Dit is voor Burgemeester Schmalschläger aanleiding om de woning met ingang van dinsdag 10 september 2019 te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Politie en justitie gaan over tot strafvervolging.

img

Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs raakt buurtbewoners altijd door bijvoorbeeld stankoverlast en vervuiling, maar ook door een onveilig gevoel in de eigen woonomgeving. Daarnaast heeft het ook een negatieve invloed op de waarde van de eigen woning. Daarnaast is er mogelijk gevaar voor brand, verstikking en explosies. 

Daarom wordt iedereen opgeroepen om te melden als er een vermoeden is van drugshandel, wietteelt of productie van drugs in de eigen buurt. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer: 0800-7000. Melden is dus altijd veilig.

De politie onderneemt altijd actie op basis van een melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merkt degene die de melding heeft gedaan daar zelf niets van, doordat er achter de schermen iets gebeurt. Melden heeft dus altijd zin. 

Tags
Wellicht interessant