img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-9-2019 05:19

Publieksavond Laurentius in teken van dementie

Roermond - De publieksavond in het Laurentius Ziekenhuis op maandag 23 september 2019 stond ditmaal in het teken van dementie. Diverse sprekers gingen, ieder vanuit hun eigen rol, in op deze hersenziekte en ook de samenwerking tussen verschillende zorgpartners kwam uitgebreid aan bod. Tevens kregen de ruim 150 geïnteresseerden de mogelijkheid om de BeleefTV uit te proberen. 

img

Vorige week was het de ‘Week van de Dementie’, een week waarin er extra wordt stilgestaan bij de impact van deze hersenziekte. Tijdens de publieksavond was de keten van zorg rondom patiënten met dementie dan ook de rode draad. Het Laurentius Ziekenhuis maakt ook deel uit van deze zorgketen en werkt nauw samen met andere zorgpartners.

Marja Weijers, voorzitter Raad van Bestuur Laurentius: ‘’We hebben namelijk één gezamenlijk doel: de kwaliteit van leven van de patiënt verbeteren. In principe kunnen patiënten met dementie op nagenoeg elke afdeling van het ziekenhuis terechtkomen, maar neem als voorbeeld de afdeling neurologie, geriatrie of orthopedie.’’

De afdeling orthopedie heeft steeds meer aandacht voor kwetsbare oudere patiënten en de afdelingen orthopedie en geriatrie werken dan ook nauw samen.

De afdeling geriatrie in Laurentius heeft de unieke positie te beschikken over een dagverzorging. Dit is een faciliteit gericht op kwetsbare ouderen in het ziekenhuis. De wens van afdeling geriatrie is het aanschaffen van de BeleefTV voor hun patiënten. De BeleefTV is een interactief tafelscherm waarmee kwetsbare oudere patiënten gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen, zoals spellen spelen, muziek luisteren en beelden uit hun jeugd bekijken.

Stichting Vrienden van Laurentius zet zich in om dit te kunnen bewerkstelligen. Bezoekers van de publieksavond kregen de kans om de BeleefTV uit te proberen.

Huisarts Carmen Besselink over Hulp bij Dementie: ’’De prognose is dat het aantal mensen met dementie in Midden-Limburg binnen 30 jaar bijna zal verdubbelen. Het is daarom zeer belangrijk dat symptomen vroegtijdig herkend worden en mensen aan de bel trekken.’’ Hulp bij Dementie wil ervoor zorgen dat dementerenden zo lang mogelijk veilig en verantwoord thuis kunnen blijven wonen en de kwaliteit van leven behouden.

Foto: Laurentius Ziekenhuis
 

Tags
Wellicht interessant