img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-9-2019 13:31

Boekpresentatie 'De vergeten prinsessen van Thorn'

Thorn / Weert - Op zondag 20 oktober 2019 presenteert dr. Joost Welten tijdens een theatermiddag in het Munttheater te Weert zijn nieuwe boek: 'De vergeten prinsessen van Thorn'. Het stift van Thorn was in de 18e eeuw met zijn 1500 inwoners een trefpunt van de beau monde, zoals Monaco dat tegenwoordig is.

img

Stichting De Aldenborgh Weert en kring Weert van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap presenteren het nieuwe boek van Joost Welten: ‘De vergeten prinsessen van Thorn’.

Tijdens deze theatermiddag neemt historicus Joost Welten zijn publiek mee naar het Thorn van de achttiende eeuw. Hij volgt de adellijke dames op hun reizen door Europa, tijdens jachtpartijen en feesten, maar ook tijdens hun wanhopige pogingen om aan geld te komen om hun schulden af te lossen. 

De middag wordt begeleid met muziek uit de achttiende eeuw van de groep Apotheosis en barokdans door de groep van Dorothée Wortelboer, die dansen uit de achttiende eeuw uitvoeren, zoals de stiftdames van Thorn die ook dansten. De Gezellen van St. Hubertus zullen een demonstratie geven van het schallen van de jachthoorns tijdens de jacht: een Trompe de chasse.

Na afloop is het boek van Joost Welten te koop tegen een gereduceerde prijs, gesigneerd door de auteur.

Locatie: Munttheater, Collegeplein 3, Weert

Datum en tijd: zondag 20 oktober 2019, aanvang 14 uur

Kaarten: € 15. U kunt deze bestellen via deze link of telefonisch via 0495-513575. 

Afbeelding: Peter Korten (stift Thorn 18e eeuw)
 
 
 

Wellicht interessant