img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-10-2019 10:00

Acht Koninklijke Onderscheidingen bij Brandweer Roermond

Roermond - Op vrijdagavond 4 oktober 2019 hebben acht leden van de brandweer Roermond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen tijdens de korpsavond van de brandweer. Ze zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Rianne Donders van de gemeente Roermond. 

img

Het betreft de volgende personen:

1. Alan Meuter (44) - In augustus 1996 is hij begonnen als repressief brandweervrijwilliger bij de voormalige gemeente Swalmen en tot 1 januari 2019 was hij vrijwilliger bij de brandweer Roermond. Hij heeft diverse functies vervuld waaronder bevelvoerder, verkenner gevaarlijke stoffen en oefenleider.

2. Aschwin Verheijden (48) - Sinds 1996 is hij als vrijwilliger actief bij de brandweer Roermond. Hij is onder meer bevelvoerder, chauffeur, oefenleider/instructeur en schipper. Ook heeft hij op een enthousiaste manier nieuwe vrijwilligers bij de brandweer het vak geleerd.

3. Frans van der Stelt (55) - Sinds april 1999 is hij als vrijwilliger bij de brandweerpost Roermond actief. In de twintig jaar die hij deel uitmaakt van het brandweerkorps heeft hij diverse functies vervuld waaronder verkenner gevaarlijke stoffen.

4. Ger Kitzen (56) - In oktober 1994 begon hij zijn carrière als vrijwilliger bij de brandweerpost Born. Na een pauze van enkele jaren is hij vanaf 1 september 2009 als vrijwilliger actief bij de Roermondse brandweer. Hij verricht werkzaamheden als bevelvoerder, chauffeur, instructeur en oefenleider.

5. Harry Silkens (52) - In februari 1994 is hij zijn carrière als brandweervrijwilliger begonnen bij de brandweerpost Roermond. Eind februari 2019 heeft hij afscheid genomen van de vrijwillige brandweer. Hij heeft diverse functies vervuld: chauffeur, pompbediende, schipper en oefenleider.

6. Mark Wolters (48) - Sinds mei 1995 is hij actief als repressief brandweervrijwilliger bij de brandweer Roermond. Hij heeft diverse functies vervuld, waaronder instructeur, coördinator meetploeg gevaarlijke stoffen, oefenleider/instructeur en schipper. Daarnaast is hij ook penningmeester van de personeelsvereniging van de brandweer Roermond.

7. Maurice Cormaux (50) - Hij is bij verschillende brandweerkorpsen vrijwilliger geweest. In januari 1995 is hij als repressief brandweervrijwilliger gestart bij de brandweer in Hunsel. Na Wessem en Swalmen is hij tot op de dag van vandaag vrijwilliger bij de brandweer Roermond. Hij is chauffeur en verkenner gevaarlijke stoffen.

8. Roel Hendrix (48) - Hij is vanaf januari 1996 actief als brandweervrijwilliger bij de brandweer in Roermond. In de periode september 1993 tot januari 1999 was hij lid van de bedrijfsbrandweer van Philips Roermond. Hij heeft als vrijwilliger bij de brandweer diverse functies vervuld, zoals schipper op de blusboot, instructeur en chauffeur.

Foto: Gerard van den Braak

Tags
Wellicht interessant