img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-10-2019 01:10

Wie tapt het mooiste biertje van Midden-Limburg?

Herten - De beste biertappers uit Midden-Limburg strijden op donderdag 31 oktober 2019 in Herten om een plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in januari 2020. Op ca. 50 locaties in heel Nederland strijden ruim 1000 biertappers voor een felbegeerde finaleplek. 

Deze voorronde vindt plaats bij Café Zaal de Schuur in Herten. Een deskundige jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten, zodat de beste biertapper doorgaat naar de finale die in januari 2020 op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam plaatsvindt.

Huub Fonteyn van Café Zaal de Schuur: "Het animo is groot en daardoor moeten we streng zijn. We willen natuurlijk dat de beste biertapper van Nederland straks uit Midden-Limburg komt. Voor de winnaar van deze voorronde ontvangt de horecazaak, waarvoor je werkzaam bent, maar liefst twee vaten bier. Zodat de felbegeerde titel gevierd kan worden met de gehele zaak."

Iedereen die werkzaam is in de horeca of in een horeca leertraject zit, kan deelnemen. Dus een open inschrijving voor horeca professionals. Deelnemers minimaal ouder zijn dan 18 jaar.

Deelname is gratis en er zijn, naast kans op de grote finale te Amsterdam, leuke prijzen te winnen.

Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl met als doel de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren. 

Locatie​: Café Zaal de Schuur, Hoofdstraat 2, Herten 

Datum en tijd: donderdag 31 oktober 2019, inschrijven kan ​vanaf 18 uur, aanvang wedstrijd 19 uur 

Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels, -protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is hier te vinden.  
 

Tags
Wellicht interessant