img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-10-2019 05:00

The Passion 2020 naar Roermond

Roermond - Op donderdag 10 oktober 2019 is bekend geworden dat de tiende editie van The Passion wordt gehouden in Roermond, voor het eerst zo zuidelijk. Deze jubileumeditie vindt plaats op Witte Donderdag 9 april 2020 op het Munsterplein. De live-uitzending is te zien om 20:30 uur op NPO 1. Met het thema #vrijheid staat The Passion dit jaar stil bij 75 jaar bevrijding.

The Passion is de moderne vertelling van de laatste uren van Jezus’ leven, lijden en opstanding. Het is de tiende keer dat het televisie-evenement plaatsvindt, altijd op Witte Donderdag in de goede week. Het is uitgegroeid tot een groot en bekend evenement waar veel bezoekers, ook van buiten de stad, op af komen. Het is bovendien een laagdrempelig evenement waarvoor inwoners zélf het decor vormen. 

The Passion zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan het thema #vrijheid; vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus. 

Wethouder evenementen Angely Waajen: “We zijn bijzonder vereerd dat The Passion volgend jaar in Roermond plaatsvindt. Het past goed in een jaar waarin we als stad veel te vieren hebben: 800 jaar Munsterkerk, 75 jaar bevrijding en we zijn ook nog eens gastheer van de kunstmanifestatie Maand van de Mystique. Het laat zien dat Roermond een échte evenementenstad is. The Passion past bovendien erg goed bij onze ambitie om de sociale cohesie in de stad te versterken. De makers van het programma streven naar deelname uit alle hoeken van de samenleving, ongeacht sociale, culturele, etnische en religieuze achtergrond. Daar gaan we zeker op inspelen.”

Samen met de productiemaatschappij Mediawater zijn mogelijke opnamelocaties al verkend, zowel voor de liveopname als voor de beelden die van te voren worden opgenomen. Hoe de route precies gaat lopen en waar die eindigt, staat op dit moment nog niet vast.  

Komend najaar worden de begroting en dekking voorgelegd aan de gemeenteraad. Voor de dekking wordt mede een beroep gedaan op de provincie en op het bedrijfsleven in Roermond. De fractievoorzitters uit de gemeenteraad zijn begin dit jaar al gepolst over de kandidaatstelling en daar bleek unaniem steun voor te bestaan.

The Passion is een coproductie van de EO en KRO-NCRV met Mediawater.


Foto: Evangelische Omroep/NCRV-KRO
 

Tags