img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-10-2019 11:55

Test toegankelijkheid binnenstad Roermond

Roermond - Van 7 tot en met 12 oktober 2019 is het de Week van de Toegankelijkheid. Op donderdag 10 oktober 2019 werd de toegankelijkheid van de binnenstad van Roermond op ludieke wijze getest. Met cabaretgroep 'De Gemeentereiniging', wethouder Marianne Smitsmans, City Management Roermond, enkele mensen met een beperking en Gehandicapten Platform Roermond. 

Onze cameraman/verslaggever is met de groep meegegaan om verslag te doen. Hij heeft echter niet alle opnames opgenomen in de montage, omdat hij deze niet geschikt vindt voor publicatie:   

"Een van de deelnemers had een visuele beperking, hij werd echter niet begeleid. Dit leidde ertoe dat hij vol tegen een glazen winkelruit aanliep op zoek naar de ingang en even later bijna onder een auto kwam toen hij de weg overstak. Dankzij alert reageren van de bestuurder kwam het niet tot een botsing. De wethouder en iemand van het City Management schoten hem te hulp."

Een deelneemster die afhankelijk is van een scootmobiel, vertelde nadien hoe zij terugkijkt op deze actie: "Wat moet je hier nou mee? Jammer dat ze niet naar de winkels en horeca zijn gegaan die echt niet toegankelijk zijn. En dan natuurlijk het gesprek aangaan met die ondernemers. Want daar draait het om, het is echt niet nodig om zingend de cafe’s en winkels binnen te lopen. Diegene die echt behoefte heeft aan een toegankelijk Roermond heeft daar helemaal geen baat bij."

Foto en video: Fred Simons
 

Tags
Wellicht interessant