img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-10-2019 10:30

Sfeerimpressie Veiligheidsdag Westrom

Roermond - Gestructureerd aandacht geven aan de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Dát is het doel van de Veiligheidsdag die Westrom ieder jaar organiseert. Op woensdag 9 oktober 2019 kregen de medewerkers een gevarieerd programma aangeboden. Westrom kijkt terug op een geslaagde Veiligheidsdag. DeltaLimburg.nl maakte voor Westrom een sfeerimpressie van deze dag. 

De tweede week van oktober staat ieder jaar landelijk in het teken van veiligheid. In die week organiseert Westrom de Veiligheidsdag voor het personeel dat werkzaam is op locatie De Hanze. Dit jaar al voor de zesde keer. Westrom laat de medewerkers in groepen van circa 150 personen deelnemen aan een programma met diverse veiligheidsthema’s. Dat programma duurt een uur.

Dit jaar was verkeersveiligheid het eerste onderwerp. Een wijkagent liet drie filmpjes zien; over de dode hoek, de gevaren op rotondes én hoe belangrijk het is om als fietser je hand uit te steken. De agent gaf ook tips over fietsverlichting.

De werkgroep ‘prikkelarme omgeving’ presenteerde een samenvatting van hun onderzoek naar een veilige prikkelarme werkplek.

Daarna was het podium voor ‘Karel’ die vol overgave inging op ‘sociale veiligheid’. Dit betekent dat medewerkers zich prettig en veilig voelen op hun werkplek.

De Stichting Lezen en Schrijven sloot de rij met een presentatie over de aanpak van laaggeletterdheid. Om veilig te kunnen werken is het immers heel belangrijk dat je veiligheidsvoorschriften kunt lezen én begrijpen.

Ook de calamiteitenoefening ontbrak niet. Niet alleen een verplichting voor bedrijven, maar ook een goede mogelijkheid om de samenwerking tussen de bedrijfshulpverleners (BHV’ers) en de hulpdiensten te optimaliseren. Bij de oefening draaide het om een tweetal brandhaarden, waardoor iedereen het pand moest verlaten. De BHV’ers van Westrom oefenden samen met de brandweer onder meer de registratie van en de communicatie met de geëvacueerde medewerkers. Enkele achterblijvers werden door de brandweer uit het pand gehaald en daarna aan de zorg van de BHV’ers overgelaten. Samen brachten ze de oefening tot een goed en veilig einde.

 

Foto en video: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant