img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-10-2019 03:30

Landelijke aftrap Direct Duidelijk Brigade in Roermond

Roermond - Op woensdag 23 oktober 2019 gaf staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) samen met wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond de landelijke aftrap van de Direct Duidelijk Brigade. Dit team staat voor het verbeteren van overheidscommunicatie en gaat de komende tijd het land in om ambtenaren te helpen bij het begrijpelijker maken van teksten.

De gemeente Roermond is trots dat de landelijke lancering in Roermond plaatsvond, zij heeft duidelijke communicatie immers hoog op de agenda heeft staan.

De Direct Duidelijk Brigade kwam 's ochtends met de Direct Duidelijk Brigade-bus aan bij het stadskantoor van gemeente Roermond en werd ontvangen door staatssecretaris Knops en wethouders Smitsmans en Schreurs.

De Direct Duidelijk Brigade is onderdeel van de campagne Direct Duidelijk, die overheidsorganisaties helpt bij het verbeteren van overheidsteksten. Veel burgers hebben last van de onduidelijke taal van de overheid. Hierdoor kunnen veel van hen niet meedoen in onze samenleving, noch optimaal gebruik maken van de diensten die de overheid biedt. Het doel van Direct Duidelijk is dat Nederlandse overheidsorganisaties er voortaan voor zorgen dat ze duidelijke taal gebruiken. Ga voor meer informatie naar www.directduidelijk.nl.

Foto en video: DeltaLimburg.nl 

Tags
Wellicht interessant