img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-10-2019 16:30

Informatie-avond 'Vrijwilliger worden bij de Friedesse Molen in Neer'

Neer - De Friedesse Molen is een van de oudste watermolens van het Leudal. De Stichting Friedesse Molen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor diverse vacatures: coördinator evenementen/promotie, gastvrouwen/heren, klusvrijwilligers. Om belangstellenden meer informatie te geven organiseert de Stichting op woensdag 6 november 2019 een informatie-avond.

img

De Friedesse Molen gelegen aan de Neerbeek is een ideale startplaats voor een wandeling of fietstocht door het Leudal. Veel recreanten bezoeken jaarlijks de watermolen of komen langs op de fiets of te voet. Zij zijn op zoek naar informatie over de omgeving of willen graag de watermolen van binnen zien.

Stichting de Friedesse Molen zoekt natuurliefhebbers voor verschillende vrijwilligersfuncties:

Vrijwillige coördinator Evenementen/Promotie

Ben jij een organisatietalent? Stichting de Friedesse Molen zoekt een coördinator voor evenementen. Dit houdt in dat je evenementen en excursies van A tot Z organiseert. Denk aan de Molenfeesten of Open Monumentendag. Zit jij vol ideeën voor activiteiten om onze watermolen optimaal te beleven?  

Gastvrouwen/-heren van de watermolen

Als je graag over watermolen en de natuur vertelt, kun je bij ons als gastvrouw/-heer de slag. Je geeft voorlichting over de molen en het landschap aan bezoekers tijdens de openingstijden van de watermolen, op zondagmiddag. Je bent zichtbaar aanwezig, legt contact met bezoekers, beantwoordt vragen en informeert over ontwikkelingen. Je hebt ook allerlei leuke weetjes paraat.  

Enthousiaste natuurgidsen

Verwonder je jezelf vaak over de natuur en deel je jouw verhalen graag? Als excursieleider bereid je excursies voor en begeleid je groepen door de watermolen en door het beekdal. Je vertelt, luistert, antwoordt en improviseert.  

Klusvrijwilliger

Vind je het leuk om aan een monument te werken? Steek jij graag je handen uit de mouwen? Het liefste buiten? Vind je techniek helemaal leuk of wil je gewoon helpen met bijvoorbeeld schilderwerk? Kom ons dan helpen.  

Om je meer informatie te geven organiseert Stichting de Friedesse Molen op 6 november om 19.30 uur een informatie-avond. Tijdens deze avond wordt uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden die er zijn om vrijwilliger te worden bij de watermolen.

Locatie: deze informatie ontvang je na aanmelding per e-mail

Datum en tijd: woensdag 6 november 2019, 19.30 uur.

Aanmelden: vrijblijvend aanmelden voor deze avond kan per e-mail via communicatie@friedessemolen.nl.  

Heb je interesse in een van de functies en wil je niet wachten tot de informatie-avond? Stuur dan een brief naar communicatie@friedessemolen.nl, t.a.v. Ellen Luijks.

Meer informatie over de Friedesse Molen? Klik hier

Foto: Leon van Lier

Wellicht interessant